Autor Societat
25 Abril 2019 a 10:00

Govern autoritza la compra de 92 vehicles pesants per als Bombers

La majoria dels que hi ha en servei excedeixen dels 15 anys

Bombers de la Generalitat de Catalunya

Bombers de la Generalitat de Catalunya // Imatge del web Wikimedia Commons

El Govern ha autoritzat la compra de 92 vehicles, tipus autobomba rural pesant, per a la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, del Departament d’Interior, per al període 2020-2022.
Aquesta adquisició s’emmarca dins de l’objectiu de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS), d’anar substituint periòdicament els vehicles més antics que van quedant obsolets. Cal tenir en compte que la immensa majoria excedeixen amb escreix els 15 anys considerats com a període d’amortització.
El Govern ja va anunciar en seu parlamentària el mes de gener que preveia un increment important en nou material i infraestructures per al cos de Bombers de la Generalitat.
La compra s’emmarca dins la voluntat del Departament d’Interior de renovar els equipaments i les instal·lacions dels Bombers de la Generalitat, greument afectats pels ajustos generats en el sector públic per la crisi dels darrers anys.
Aquesta renovació de vehicles, que se suma a la recent convocatòria de 250 places de bombers efectuada pel Govern, és una nova demostració del compromís del Departament d’Interior per reforçar i millorar el servei públic que presten els Bombers de la Generalitat de Catalunya.
 
Tramitació d’emergència de la contractació del servei de mitjans aeris per al Departament d’Interior
El Govern també ha comunicat que, entre l’1 de gener i el 14 de març, s’han destinat 803.188 euros a la contractació de mitjans aeris pel Departament d’Interior. En concret, aquesta despesa s’ha centrat a cobrir les despeses fixes i variables dels dos helicòpters propietat del Departament, així com també s’han llogat tres helicòpters: un de polivalent per a Bombers, un de bombarder amb tanc d’aigua per a Bombers i un altre per a la Direcció General de la Policia.
Aquest servei es va tramitar per la via d’emergència el 31 de desembre de 2018.
Switch to mobile version