Autor Societat
17 Abril 2019 a 15:00

l’Estratègia Mediterrània de Catalunya

Primera reunió del Grup de Treball Interdepartamental

Estratègia Mediterrània de Catalunya// Foto: Conselleria Acció

Estratègia Mediterrània de Catalunya// Foto: Conselleria Acció Exterior

El Grup de Treball Interdepartamental de l’Estratègia Mediterrània, que impulsa les actuacions del Govern en l’àmbit de la Mediterrània, s’ha reunit per primer cop sota la coordinació del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència. La reunió ha estat presidida per la directora general de Relacions Exteriors, Mireia Borrell, i hi han participat representants de tots els departaments de la Generalitat.

L’Estratègia Mediterrània del Govern de la Generalitat té per objectiu reforçar la presència de Catalunya en aquesta regió i promoure-hi la integració enfortint les relacions amb els països de la riba sud. Això passa per tenir un posicionament i un paper actiu en el desplegament de la política de veïnatge de la Unió Europea.
La directora general de Relacions Exteriors Mireia Borrell ha subratllat la voluntat de reforçar el paper de Catalunya a la Mediterrània i el compromís del Govern  per promoure una estratègia renovada “per una Mediterrània innovadora, intercultural i inclusiva”. “S’imposa una renovació de l’estratègia i dels instruments emprats fins ara. Volem exposar una visió des de Catalunya, amb incidència en les polítiques a la regió però també i sobretot amb voluntat d’impacte en la ciutadania”, ha explicat Borrell.
Aquesta primera reunió ha endegat el procés de treball de l’elaboració de l’Estratègia mediterrània MedCat 2030, de la qual se n’han presentat els eixos estratègics. El Grup de Treball elaborarà la proposta de línies d’actuació que conformaran el Pla d’Acció 2019-2022.
Switch to mobile version