Autor Política
24 Abril 2019 a 10:00

Recepció oficial del Saint George Day a Westminster

El conseller Bosch recorda els presos polítics

Conseller Bosch a Westminster// Foto Conselleria exteriors

Conseller Bosch a Westminster// Foto Conselleria exteriors

En un acte organitzat pel diputat Andrew Rosindell i que va comptar amb la participació de l’speaker dels Comuns, John Bercow, el conseller Bosch va posar l’accent en el fet que Anglaterra i Catalunya “comparteixen el mateix patró”, i va fer un repàs històric a la tradició de Sant Jordi que omple els carrers de gent i que consisteix en “intercanviar llibres i roses en nom de la cultura i de l’amor”.

El conseller va situar també el dia de Sant Jordi com una diada “de la cultura, la llibertat i la lliure paraula”. “Avui les roses són per tot arreu, i prenen totes les formes i colors. Avui trobem roses vermelles, blanques, roses i també grogues”, va manifestar.

John Bercow i Conseller Bosch Saint George Day// Foto: Conselleria Exteriors

John Bercow i Conseller Bosch Saint George Day// Foto: Conselleria Exteriors

Bosch va agraïr a l’speaker dels Comuns, John Bercow, la possibilitat de dirigir unes paraules des de Westminster, i va recordar que tant el parlament britànic com el català “tenen una llarga tradició democràtica”. “Per mi, és un honor poder parlar en aquest temple de la democràcia i la lliure paraula”, va recalcar.

El conseller també ha recordat que hi ha persones a l’Estat espanyol que són a la presó per motius polítics. “L’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, està empresonada justament per permetre la lliure paraula, així com el meu predecessor, Raül Romeva“, va explicar.
L’acte va comptar també amb la intervenció de Joanna Cadman, presidenta de la Royal Society of Saint George, i d’Andrew Rosindell, vicepresident de l’All Party Parliamentary Group (APPG) on Catalonia.
Switch to mobile version