Autor Economia
6 Abril 2019 a 10:00

Unió de Pagesos, nou col·laborador del Centre de Reempresa de Catalunya

Per promoure la continuïtat empresarial i evitar la pèrdua del teixit productiu del camp català

Acord Reempresa Unió de Pagesos// Foto: Cecot

Acord Reempresa Unió de Pagesos// Foto: Cecot

El coordinador nacional d’Unió de Pagesos, Joan Caball, i el president de Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad, han signat un acord de col·laboració per fer arribar el servei de Reempresa als afiliats i afiliades d’Unió de Pagesos.

Amb aquest acord de col·laboració, tant Unió de Pagesos, el sindicat majoritari del camp català, com el Centre de Reempresa de Catalunya, permeterà posar en contacte persones empresàries que busquen vendre el seu negoci i persones emprenedores disposades a donar-los-hi continuïtat, Consideren que serà un mecanisme adequat per fomentar el creixement econòmic i el manteniment i creació de llocs de treball i disposa d’instruments per implicar les institucions, per tal de coordinar-les i possibilitar la concentració de dades, informació i coneixement sobre el procés.

Així doncs, a partir d’aquest mes d’abril, els afiliats i afiliades d’Unió de Pagesos podran adreçar-se als punts d’atenció del Centre de Reempresa on rebran atenció personalitzada. L’objectiu d’aquesta col·laboració és, per una banda, impulsar i estructurar la transmissió empresarial dels seus afiliats i afiliades i per l’altra, evitar el tancament de petites explotacions familiars agrícoles i ramaderes arreu del país per falta de relleu i la destrucció d’ocupació.

L’objectiu de l’acord es fomentar la Reempresa vista la seva capacitat de generació de riquesa, innovació i ocupació a costos sensiblement inferiors als de la creació d’empreses, i a un risc molt inferior.

 

Afavorir la continuïtat del camp català

Tan important com la creació d’empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents. En aquest sentit, el programa Reempresa, promogut per la Cecot i Autoocupació, és un model d’emprenedoria i creixement empresarial que consisteix en un mecanisme segons el qual una nova persona emprenedora pren el testimoni en la gestió d’una activitat ja existent.

L’acord signat entre les dues entitats significa sumar esforços, informació i recursos per augmentar el rendiment d’un model de creixement empresarial que podria evitar el tancament del màxim nombre possible negocis i activitats durant el temps d’execució del programa i salvaguardar llocs de treball, tal i com s´ha demostrat en aquests anys de funcionament del servei.

Switch to mobile version