Autor Economia
23 Maig 2019 a 15:00

Cecot i la Diputació amplien la cobertura de Reempresa

A 36 mercats municipals

Acord Reempresa Mercats Municipals Cecot-Diba// Foto: Cecot

Acord Reempresa Mercats Municipals Cecot-Diba// Foto: Cecot

La Gerència de Comerç de la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot han renovat el conveni de col·laboració per fer arribar la Reempresa als mercats municipals de la província amb l’objectiu de facilitar i millorar la transmissió de parades de mercat i l’ocupació de les parades disponibles a més de donar visibilitat a aquests equipaments com un espai d’oportunitats per a persones emprenedores del sector del comerç.

Amb aquesta renovació, el servei de Reempresa de transmissió i ocupació de parades disponibles s’ampliarà a 27 municipis i 36 mercats municipals gestionats per la Diputació de Barcelona. Entre aquests municipis destaquen els mercats de Vic, Sant Celoni, Vilafranca del Penedès o Pallejà, entre d’altres.

A partir de l’experiència del programa Reempresa s’aprofita la plataforma tecnològica que permet mostrar en un sol espai totes les parades de mercat (ja estiguin ocupades o no) que busquen a una persona emprenedora perquè hi doni continuïtat.

En el marc d’aquesta col·laboració, aquest dilluns ha tingut lloc al Recinte Mundet de la Diputació de Barcelona una sessió formativa on hi ha participat tots els equips tècnics responsables dels diferents mercats municipals que ofereixen el servei a més dels equips dels diferents punts d’atenció de Reempresa amb l’objectiu d’aprofundir en el coneixement del projecte i donar-los eines per facilitar la transmissió de parades.

Més de 160 parades de mercat busquen a una nova persona emprenedora

Des de la posada en marxa del servei s’ha evitat que 33 parades de mercats de la província abaixessin la persiana per falta de relleu i 14 parades buides disponibles han estat ocupades a través del suport i assessorament de la Reempresa.

Segons dades del Centre de Reempresa de Catalunya, el 67% de les parades que gestiona el servei tenen un preu de cessió de menys de 10.000 euros fet que acosta l’autoocupació a través d’una parada de mercat a un públic més gran.

Actualment, Reempresa disposa a la seva pàgina web prop de de 140 parades buides disponibles i més de 20 en funcionament i ofereix assessorament i suport en temes tan diversos com l’elaboració del pla de reempresa, la recerca de finançament o la redacció de la documentació oficial necessària per disposar d’una parada.

La jubilació, el principal motiu de cessió d’una parada de mercat

Prop d’un 42% de les parades de mercat de la província de Barcelona que participen al programa Reempresa tenen la jubilació com a principal motiu de cessió de la parada. Lluny d’aquest motiu trobem els motius de salut (18%) o el canvi de domicili (5,2%).

Switch to mobile version