Autor Economia
22 Maig 2019 a 15:00

La competitivitat en preus de la indústria catalana millora 0,9 punts interanuals

Al quart trimestre del 2018

 

Exportacions catalanes contenidor Port//Foto Conselleria Empresa i coneixement

Exportacions catalanes contenidor Port//Foto Conselleria Empresa i coneixement

Al quart trimestre del 2018, l’índex de competitivitat en preus de la indústria manufacturera catalana en relació amb els països industrialitzats millora 0,9 punts en termes interanuals i manté l’evolució favorable iniciada el trimestre anterior, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat).
El component dels preus respecte al conjunt de països industrialitzats manté la tendència favorable dels darrers trimestres i ha tingut una contribució favorable de 0,7 punts interanuals al quart trimestre. Per la seva banda, el component nominal ha tingut una contribució favorable, per primera vegada des de finals de 2015, amb una millora de 0,2 punts interanuals.
L’evolució favorable de l’índex de competitivitat és generalitzada en les diverses àrees geogràfiques analitzades i sempre impulsada pel component de preus industrials, ja que el component nominal només té una contribució favorable en el cas dels països desenvolupats. En la comparativa amb la zona euro, continua l’evolució favorable de l’índex per setè trimestre consecutiu, amb una millora de 0,4 punts interanuals al 4rt trimestre i, en relació amb l’àmbit de la UE-28, amb un guany de 0,6 punts. Per al conjunt de països desenvolupats i per als nous països industrialitzats d’Àsia, es consolida el canvi de tendència iniciat el trimestre anterior després de diversos trimestres d’evolució negativa, amb una evolució favorable d’1,0 i 0,3 punts interanuals, respectivament.

1

Switch to mobile version