Autor Economia
16 Maig 2019 a 15:00

El CETMO organitza un “workshop” sobre partenariats publicoprivats

Per a la mobilitat de les persones

Workshop CETMO// Foto: Conselleria Territori i Sostenibilitat

Workshop CETMO// Foto: Conselleria Territori i Sostenibilitat

El CETMO ha organitzat una sessió de treball sobre partenariats publicoprivats per a la mobilitat de les persones, juntament amb la Federació Empresarial Catalana d’Autotransport de Viatgers (Fecav) i Confederació Espanyola de Transport en Autobús (Confebus). El workshop es va centrar en compartir bones pràctiques entre els països europeus del GTMO 5+5 (Portugal, Espanya, França Itàlia i Malta) i els països de la Ribera Sud (Mauritània, Marroc, Algèria, Tunísia i Líbia), que estan immersos en el desenvolupament dels seus sistemes de transport públic. La transferència de coneixement i de bones pràctiques és necessària per afavorir un desenvolupament econòmic i social cohesionat a la regió. La jornada la va tancar el director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa.
Durant la primera part del workshop es van exposar casos d’èxit en partenariats publicoprivats a Europa per part de Grupo Ruiz (en el cas de l’Estat espanyol), per Moventis (en el cas de França) i per BC Tours (en el cas de Malta). La transmissió de coneixements i d’experiències pràctiques en la gestió dels serveis de transport van centrar les ponències dels operadors, que van il·lustrar amb casos pràctics les necessitats específiques vinculades als serveis de transport terrestre de viatgers, tant en els casos de serveis de transport urbà com interurbà. La recerca de la qualitat i la innovació tecnològica van ser elements recurrents en els diferents casos pràctics exposats.
Durant la segona part van intervenir les administracions públiques competents en la prestació de serveis de transport terrestre de viatgers i en l’atorgament de concessions d’aquests tipus de serveis de transport. Es va comptar amb la participació del Departament de Territori i Sostenibilitat, de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona i del Ministeri de Foment.
Aquesta jornada és una de les línies de treball sorgides de la Conferència de Ministres de Transport de la Mediterrània Occidental, que es va celebrar el desembre passat a Nouakchott (Mauritània) i que s’estan treballant en el marc del GTMO 5+5, del qual el CETMO n’és el secretariat tècnic.
Switch to mobile version