Autor Motor
27 Maig 2019 a 18:00

Segona prova del Campionat d’Espanya Cetelem de Superbike

Dissabte al Circuit de Barcelona-Catalunya

Campionat espanya superbike// Foto: Miquel Rovira circuit catalunya

Campionat espanya superbike// Foto: Miquel Rovira circuit catalunya

La segona prova del Campionat d’Espanya Cetelem de Superbike va culminar dissabte al Circuit de Barcelona-Catalunya. La base del motociclisme espanyol, que visita el traçat per quart any consecutiu, va protagonitzar una jornada marcada pel talent dels participants presents i l’emoció brindada a cadascuna de les curses disputades. A la pista, l’activitat va estar frenètica i variada, amb tot tipus de categories i edats.

Si a primera hora del matí els pilots anaven sortint a pista per completar les tandes d’escalfament, a partir de les 11 hores van haver de demostrar tot el que són capaços d’aconseguir sobre les dues rodes. Tant petits com grans van emplear-se a fons per obtenir els millors resultats possibles.

Començant pels ‘grans’ del cap de setmana, els de Superbike (SBK), l’home a tenir en compte va ser Christophe Ponsson (Gil Motor Sport). El francès va sorprèndre el líder del campionat, Maximilian Scheib, i a l’última volta li va pendre la primera posició. Scheib va estar segon. Jeremy Gurarnoni va copar el podi sent un dels més constants de la cursa, mantenint-se entre els tres primers classificats en tot moment. A més d’aquests pilots, cal destacar a Alejandro Medina, un altre dels importants, que malauradament va caure a final de recta quan liderava la prova i va cedir així uns valuosos 25 punts que semblaven ser ja seus. Carmelo Morales, vigent campió de SBK i ‘poleman’ divendres, vaser quart. Erwan Nigon (Team Dafix) va pujat al graó més alt del podi d’Open1000.

Óscar Gutiérrez (Andotrans Team Torrentó) va fer un treball perfecte a Supersport. El vencedor de la prova de Jerez ho va tornar a aconseguir, pole i victòria al Circuit, la qual cosa l’ajuda a sortir encara més líder. També reforçà el seu lideratge la tercera posició del seu major rival pel títol, Joan Uviña (Motos i Max – Hospitality Motobox), que va ser tercer. Entre tots dos va veure la bandera de quadres Marc Alcoba (AIT SP57 Racing Team), l’autèntic protagonista de la prova. Alcoba va dur a terme una espectacular remuntada des de la 19a posició, van estar 16 voltes d’inconformisme. També va resultar sorprenent la victòria a Open600. Vertti Takala liderava aquest col·lectiu quan, mancant quatre voltes va patir una caiguda. La primera posició la va heretar finalment Aleksei Ivanov (DMC).

Les dones de SBK Femení van estrenar la temporada al Circuit. En aquesta primera presa de contacte, Francisca Ruiz (PR46+1 Racing Team) va escriure el seu nom a la part alta de la classificació. Ruiz va sentenciar la seva victòria des de la sortida, quan va pendre possessió de la posició d’honor per no deixar-la anar. Per contra, María Bellot, la més ràpida a classificació, va veure con la superava Ruiz i Rebecca Bianchi. Bellot i Bianchi van anar-se intercanviant la segona i la tercera posició, però al final va estar per Bianchi, mentre que Bellot va haver-se de conformar amb el bronze. Aquestes tres participants van representar el podi general i el de Supersport, mentre que el de Superbike va estar compost per Gaelle Remy, María Calero i Natacha Remy.

Si tot això succeïa amb les categories de major cilindrada, a SBK Júnior va haver-hi una mica de tot. Pluja, avançaments i caigudes. L’única categoria que disputava dues curses aquest cap de setmana va estar l’última a sortir a pista, just quan la pluja va fer la seva aparició. Iker García (BCD Yamaha MS Racing) va acabar imposant-se durant els últims compassos, en detriment d’Unai Orradre, que va pujar al segon esglaó del podi. A poc més de deu mil·lèsimes va creuar la línia de meta Álvaro Díaz, el pilot que va aconseguir la volta ràpida. El guanyador de la primera prova celebrada el dissabte, Borja Gómez, per la tarda va finalitzar a la cinquena plaça.

Seguint amb els petits, lluita de titans entre David Real (IGAXTEAM) i Hugo Millán (Cuna de Campeones) a PreMoto3. Els dos saben que hi ha molts punts en joc, i és que Millán, malgrat liderar la classificació provisional de la categoria, es va veure superat pel seu immediat perseguidor, David Real. Aquest últim va anotar-se una victòria per a igualar a Millán en punts. Millán va haver de treballar de valent, atès que partia des de la segona fila de la graella, mentre que a Real va tenir-ne prou amb conservar la primera posició. Héctor Yebra els va acompanyar en el podi. A Promo3 va destacar Dean Berta (MDR Viñales), Marco García (M24 Competición) i Joan Santos (CRT International).

Un grup de cinc pilots van estar lluitant per la victòria de Moto4 fins a l’última volta. Els benjamins del cap de setmana van demostrar que l’edat no importa amb una cursa d’infart. Des del principi, una fila inacabable de pilots sense donar-se treva, entre els quals va destacar Ángel Piqueras (School Team Monlau Repsol) –el vencedor i líder del campionat–, Jesús Torres i Abraham Montero. Aquests tres van completar un dels podis més incerts, decidit a l’última volta de la prova. Pol Solá i Alberto Ferrandez també van tenirt un paper destacable, enganxats als tres pilots del capdavant. Al final van acabar quart i cinquè respectivament. Entre tots aquests pilots només els van separar cinc dècimes de diferència. La categoria de 85GP, que compartia pista amb Moto4, va coronar a Álvaro Fuertes (Fortes Team).

Switch to mobile version