Autor Societat
6 Maig 2019 a 10:00

Taula de partits i entitats per regular l’eutanàsia i el suïcidi assistit

Instant al Congrés a debatre la seva despenalització

Taula partits i entitats suport eutanasia// Foto: Conselleria Salut

Taula partits i entitats suport eutanasia// Foto: Conselleria Salut

La consellera de Salut, Alba Vergés, va encapçalar al Parlament de Catalunya la Taula de partits i entitats per regular l’eutanàsia i el suïcidi assistit. Per àmplia majoria dels grups parlamentaris (excepte el del PP) , i amb el suport de l’Associació Dret a Morir Dignament, la taula ha acordat que el Parlament de Catalunya insti de nou al Congrés dels Diputats a debatre la llei de despenalització d’aquesta pràctica que la cambra catalana va aprovar amb un ampli consens el juliol de 2017. El segon acord pres a la reunió ha estat el de començar a treballar ja per acordar amb el màxim consens possible com es regularà l’eutanàsia, de manera que el sistema públic de salut de Catalunya ho tingui tot a punt en cas que el Congrés aprovi definitivament la seva despenalització.

La consellera de Salut s’ha felicitat perquè, de nou, el Parlament de Catalunya “torni a liderar aquests debats importants pels drets i per la vida de la gent”. “Fem un altre pas perquè, de nou, el Parlament demani al Congrés que l’eutanàsia no tingui cap altre topall que el de la lliure voluntat d’exercir aquest dret”, ha emfatitzat Vergés, que ha agraït la tenacitat de l’entitat Dret a Morir Dignament en demanar garantir aquests drets. “L’eutanàsia i l’ajuda al suïcidi és un tema rellevant per a la vida de poques persones però molt important per al seu final de vida”, ha subratllat la titular de Salut.

“En debats de salut sempre parlem sobre com fomentar l’autonomia del pacient i com respectem les seves decisions i voluntats, i això queda estroncat quan parlem de la mort. Es té com un concepte tabú, però cal anar trencant-lo, perquè és una part de la vida i el dret a morir dignament és precisament això”, ha reflexionat Vergés.

Per la seva banda, la presidenta de l’entitat Dret a Morir Dignament, Isabel Alonso, ha corroborat el suport social i política a la despenalització. En aquest sentit, ha detallat que durant aquesta campanya electoral a l’Estat espanyol el suport social a aquest dret ha augmentat del 84% al 87%, així com el fet que, a excepció del PP i de Vox, la resta de partits han dut als seus programes electorals la voluntat de despenalitzar l’eutanàsia.

Switch to mobile version