Autor Societat
8 Maig 2019 a 15:00

XV Encuentro Nacional de Rescate en Accidentes de Tráfico

Hi participen tres equips de Bombers de la Generalitat

XV Encuentro Nacional de Rescate en Accidentes de Tráfico// Foto: Bombers

XV Encuentro Nacional de Rescate en Accidentes de Tráfico// Foto: Bombers

Els equips de la Regió d’Emergències Metropolitana Sud, de Rubí i de la Regió d’Emergències Metropolitana Nord dels Bombers de la Generalitat participaran XV Encuentro Nacional de Rescate en Accidentes de Tráfico que organitza l’APRAT (Asociación Profesional de Rescate en Accidentes de Tráfico) a València del 8 al 10 de maig. Aquests tres equips són els que es van classificar en les primeres posicions en el concurs intern celebrat el passat mes d’abril a Barcelona.
Cadascun dels equips, formats per 6 bombers (1 comandament, 1 sanitari i 4 bombers, a més d’un reserva) realitzarà dues maniobres de rescat; una ràpida, de 12 minuts de durada, i una estàndard, de 20 minuts. Com és habitual, els assessors o jutges de la maniobra valoraran tres aspectes fonamentals: la coordinació de l’equip, la seva qualitat tècnica i l’assistència a la víctima.
Els guanyadors d’aquest esdeveniment, que es durà a terme al Campus de Tarongers de la Universitat de València, optaran a les places que atorga l’Associació Professional de Rescat en Accidents de Trànsit (APRAT) per participar al World Rescue Challenge 2019, que tindrà lloc del 10 al 15 de setembre a Rochelle (França).
Més enllà de la competició, l’objectiu d’aquestes trobades és implementar els nous procediments d’intervenció en accidents de trànsit i dinamitzar professionalment l’actuació i fomentar l’intercanvi de tècniques i metodologies de treball. Aquesta activitat s’ha convertit en una eina formativa complementària al ventall de cursos específics oferts des de l’Escola de Bombers i Protecció Civil de Catalunya als cossos de Bombers.
Els equips del Cos de Bombers de la Generalitat compten amb el patrocini de la Fundació Mutual Conductors.
Al canal Youtube de Bombers de la Generalitat trobareu un vídeo del concurs intern d’excarceració que es va celebrar a Barcelona https://www.youtube.com/watch?v=zxRRLYBXv14.
Switch to mobile version