Autor Articles i estudis
1 Juny 2019 a 12:00

Adéu als errors més comuns de la protecció solar! Així celebrem el Dia Mundial de la Fotoprotecció

Errors protecció solar// Foto: Bellezaactiva

Errors protecció solar// Foto: Bellezaactiva

El passat 23 de maig, Dia Mundial del Melanoma, la Sociedad Española de Oncología Médica (SEOM) va revelar que en 2019 es diagnosticarien més de 6.200 nous casos de melanoma, només a Espanya, i es va posar sobre la taula la tendència ascendent de l’última dècada (en 10 anys, ha augmentat un 2,3%). Tan sols quatre dies després, es commemora el Dia Mundial de la Fotoprotecció, una jornada que pretén llançar un missatge fonamental per a la prevenció del càncer de pell: utilitzar correctament el protector solar és indispensable per a garantir la salut de la nostra dermis.

Els set pecats de la fotoprotecció

Com aquest repte és de gran rellevància i no es pot fer de qualsevol forma, et presentem a continuació els errors més comuns de la fotoprotecció i, el més important, li posem solució.

– Emprar un únic protector solar per a rostre i cos. Durant la resta de l’any, cobrim moltes zones del nostre cos amb roba, de manera que l’aïllem de la radiació solar, i amb el rostre això no és possible. Així que no és el moment d’estalviar: el teu cutis està molt més saturat per a combatre els radicals lliures, de manera que has d’aplicar protectors solars amb un filtre més alt per a enfortir l’escut.
– Aprofitar les cremes solars o fotoprotectors de l’estiu passat. En sintonia amb la invitació a no estalviar en fotoprotecció, et recomanem que certifiquis la data de caducitat del producte en qüestió abans d’utilitzar-lo i descartar-lo si presenta un color estrany o una olor desagradable. La data de caducitat apareix al costat de la figura d’un pot amb la tapa oberta, i normalment no s’aconsella el seu ús als nou mesos d’estar obert.
– Anar reduint el filtre SPF a mesura que la pell es bronzeja. Encara que és evident que la pell blanca dels primers dies d’exposició solar pot cremar-se més que la bronzejada, la vulnerabilitat és la mateixa. I és que el sol continua sent nociu per a la nostra pell i és fonamental garantir l’escut entre la dermis i la radiació solar. Per això, mai s’hauria d’utilitzar un protector solar amb un filtre per sota de 30.
– Els dies ennuvolats, optar per un SPF més baix. Els dies de cel ennuvolat són les jornades més perilloses per a la teva pell, i llavors és quan arriben les cremades. Més del 80% de la radiació ultraviolada traspassa els núvols i arriba a la teva pell, afeblint-la i afavorint el fotoenvelliment. Així que tingues-ho clar i no confiïs en els núvols.
– Banalitzar els fotoprotectors d’ampli espectre. És veritat que amb els anys hem anat guanyant consciència de la importància de protegir-se de la radiació solar, però encara temem quedar-nos blancs o semblar molt exagerats. Però totes les mesures són poques per a fer escac i mat a tots els perills que comporta la radiació solar. Per això, són molt recomanables els factors d’ampli espectre, que protegeixen dels infrarojos i de la radiació UVA i UVB.
– Pensar que els fotoprotectors són incompatibles amb el maquillatge. No hi ha perquè renunciar a una cosa ni a una altra i molt menys excusar l’absència de protector solar per una qüestió estètica. En l’actualitat, el mercat de la cosmètica ofereix unes bases de maquillatge, pols compactes i fórmules hidratants (de color) amb filtres, així que no hi ha justificació possible.
– Prescindir de l’aftersun’, davant l’absència de cremades. Acaronar la teva pell mai està de més, sobretot si l’has sotmès a una llarga i intensa jornada d’exposició solar. Tingues molt en compte que a l’estiu és important proporcionar a la teva dermis un plus d’hidratació amb cosmètics que continguin aliats com la rosa mosqueta i l’àloe vera.

Per bellezaactiva.com / AMIC

Switch to mobile version