Autor La recepta
4 Juny 2019 a 12:00

Peus de cabrit arrebossats

Cabra blanca de Rasquera// Foto: Gastroteca

Cabra blanca de Rasquera// Foto: Gastroteca

Ingredients:
  • 16 – Peus de cabrit
  • Pa ratllat
  • Ous
  • Farina
  • Oli
  • Sal
  • Pebre
  • Aigua
Preparació:

Bulliu els peus amb aigua i sal.
Escorreu-los, salpebreu-los, passeu-los per farina, ou batut i pa ratllat, i fregiu-los fins que quedin rossos per tots els costats.

Variacions:
Es pot afegir al pa ratllat una mica d’all i julivert picats.

Categoria: Carns.
Font: Corpus Culinari Català

Cabra blanca de Rasquera, cabra de Rasquera, cabra blanca, cabra portenca

És l’única raça de cabra autòctona catalana després de la desaparició a mitjans del segle XX de la cabra catalana, que es criava als Pirineus catalans.

La cabra blanca de Rasquera pastura actualment en les zones interiors de les comarques de l’Ebre, en ramats concentrats sobretot a Horta de Sant Joan, el Perelló, Prat de Compte, Rasquera, Tivenys, Tivissa i Tortosa. S’acostuma a criar en règim extensiu i, per tant, s’alimenta dels recursos forestals.

És particularment apreciada per la qualitat de la carn dels seus cabrits i crestons: una carn tendra, compacta i de gust intens. Aquests cabrits són alimentats únicament amb llet de la mare. Tot i que se’n van fent tot l’any, la seva producció és força estacional, lligada a les dates nadalenques, quan n’augmenta el consum.

Atributs i propietats nutricionals:

La cabra, com totes les carns, és una bona font de proteïnes d’elevat valor biològic, rica en ferro de fàcil absorció i vitamina B12, indispensable per a la formació de glòbuls vermells, per al creixement corporal i per a la regeneració de teixits. No es destaca per ser una carn amb alt contingut de greixos. Cal destacar el seu contingut en zinc (la deficiència del qual retarda el creixement), superior a la resta de carns, i el seu elevat contingut en vitamina B1, que permet obtenir el màxim d’energia procedent d’hidrats de carboni.

Switch to mobile version