Autor Motor
14 Juny 2019 a 10:00

Presentat el Gran Premi de Catalunya de MotoGP

A la plaça de la Porxada de Granollers

 

Presentació Campionat Catalunya Motogp // Foto: Circuit Catalunya

Presentació Campionat Catalunya Motogp // Foto: Circuit Catalunya

El Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP 2019 es va presentar aquest any a Granollers. La plaça de la Porxada va ser l’escenari de l’acte, el qual va servir per revelar alguns detalls de la setena cita del Mundial, que començarà oficialment per al públic avui divendres al Circuit de Barcelona-Catalunya.

Va presidir l’acte Vicenç Aguilera, president del Circuit de Barcelona-Catalunyajunt amb Manel Arroyo, managing director de Dorna; Pere Rodríguez, alcalde de Montmeló; Quim Ferrer, secretari d’Empresa i Competitivitat; i Josep Mayoral, alcalde de Granollers, entre altres autoritats. Aleix i Pol Espargaró, Álex Rins, Xavi Vierge, Albert Arenas, Alonso López i Sergio Garcia, han estat els pilots presents.

Vicenç Aguilera, president del Circuit de Barcelona-Catalunya, va destacar el caràcter popular de l’esdeveniment, que perseguia l’objectiu de posar els protagonistes del cap de setmana a l’abast de tots, i així ha estat. El públic ha pogut accedir lliurement a l’acte, mentre que els nens han pogut aconseguir els autògrafs dels seus ídols.

Entre aquests ídols s’han trobat els germans Espargaró, els pilots locals del Gran Premi, que afronten la cursa de casa des de perspectives diferents.

Aleix Espargaró va mostrat-se il·lusionat amb la cursa de casa: “és increïble poder fer aquest acte aquí, un lloc que ens ha vist créixer i al qual hem vingut com qualsevol d’aquests nens” va dir. En el vessant esportiu, el gran dels Espargaró no va estar tan optimista. “Ens estem quedant una mica enrere amb el desenvolupament de l’Aprilia, però això només vol dir que lluitarem per donar-ho tot”. Aleix Espargaró també va tenir bones paraules per al seu germà, del qual va dir que “és d’aplaudir el treball que està fent amb la KTM, aquest any el persegueixo jo a ell”.

En aquesta mateixa línia, el seu germà, Pol Espargaró va voler agrair el suport dels assistents iva celebrar la millora del seu equip des de l’any passat. “La moto cada vegada és millor, funciona molt bé. Malgrat això, sabem que patirem al Circuit, és un traçat complicat per a nosaltres” va confessar. El català també va parlar obertament de la diferència de resultats entre ell i el seu company, Johan Zarco“la KTM és una moto complicada i jo tinc la sort d’haver començat aquest projecte fa molts anys. A Zarco li està costant més adaptar-se, però no cal oblidar que fa res estava sumant podis i victòries”.

El tercer classificat del Mundial, Álex Rins, arriba a Barcelona pletòric. A més de ser el tercer pilot que suma més punts, aquest any ha obtingut la seva primera victòria: “aconseguir una victòria a MotoGP™ és una cosa somiada, increïble”. El de Suzuki afronta l’any “cursa a cursa”, sense amagar que “l’objectiu és guanyar aquí, a casa, davant de tota la meva afició, però sabem que hi ha rivals molt forts, com KTM o Ducati”.

Switch to mobile version