Autor La recepta
26 Agost 2019 a 12:00

El iogurt, un aliment ric en calci

iogurt// Foto: Larry White en Pixabay

iogurt// Foto: Larry White en Pixabay

El iogurt és un producte de consistència semisòlida, que procedeix de la llet, habitualment de vaca, tot i que també de cabra, que ha estat sotmesa a un procés de fermentació.

A través d’aquest procés, la lactosa (sucre propi de la llet) passa a ser àcid làctic per la qual cosa les proteïnes de la llet es coagulen i els greixos i les proteïnes es predigereixen, transformant-se en components més fàcilment digeribles pel nostre organisme.

De gust lleugerament àcid, el iougurt conté proteïnes d’alt nivell biològic. D’entre els seus components cal resaltar, però, el calci, les vitamines del grup B i les vitamines liposolubles A i D. Quant al contingut greixós, aquest dependrà de si es tracta d’un iogurt sencer, desnatat, enriquit amb nata, etc.

Precisament, les calories contingudes en el iogurt dependran no tan sols de la quantitat de greix, sinó també dels ingredients addicionals que s’hi afegeixin: sucre, edulcorants no calòrics, melmelades, fruites fresques o dessecades, fruits secs, etc. Un iogurt natural sense sucre aportaria unes 91 calories. Si fos desnatat, el nivell calòric pot baixar fins a la meitat.

El iogurt és, doncs, un aliment naturalment sa i contribueix a equilibrar la flora bacteriana del nostre intestí i a potenciar el nostre sistema de defenses contra les infeccions i altres malalties.

El iogurt és un producte que forma part de la nostra dieta diària i que està especialment indicat en processos de diarrea, ingesta d’antibiòtics i per a persones amb dificultats en la digestió.

Per El Tot Granollers / AMIC

Switch to mobile version