Autor Economia
16 Agost 2019 a 10:00

Informe anual de l’economia catalana 2018

Va créixer un 2,6%

Economia catalana

Economia catalana

L’economia catalana va assolir un creixement del 2,6% en el seu conjunt el 2018, set dècimes per sobre de la mitjana de la zona euro. Són dades que s’extreuen de l’Informe anual de l’economia catalana 2018presentat el passat mes de juliol de 2019 pel Departament de la Vicepresidència, Economia i Hisenda. El document recull l’evolució de les principals magnituds macroeconòmiques, però també el comportament dels indicadors de progrés social i benestar.

Els augments sostinguts registrats en els darrers exercicis han fet possible que el 2018, per primer cop, l’economia catalana hagi recuperat el nivell del PIB per habitant d’abans de la crisi. Aquest nivell ja s’havia recuperat en volum total l’any 2016, però no ha estat fins l’any passat que també s’ha recuperat el nivell per habitant.
Pel que fa al sector exterior, les exportacions de béns a l’estranger van moderar-se fins a augmentar en un 1,1%, condicionades per l’afebliment del comerç a Europa, mentre que les importacions van mantenir un elevat ritme de creixement, d’un 6,9%. El 2018, el nombre total d’empreses exportadores es fa elevar fins a les 47.918 (2,7% més que el 2017).

L’ocupació creix per cinquè any consecutiu

L’any 2018 l’economia catalana va seguir generant ocupació a bon ritme, encadenant així cinc anys de creixement sostingut després del sotrac de la crisi. El 2018 s’assoleix la taxa d’atur més baixa en una dècada (11,5%), després del màxim que va registrar l’any 2013 (un 23,1%). Continuen, però, destacant les elevades taxes d’atur dels joves de 16 a 24 anys i dels estrangers no comunitaris (23,1%).


Consulteu el document complet: 

Switch to mobile version