Autor Ensenyament
24 Setembre 2019 a 10:00

Barcelona acollirà la fira EAIE el 2020

La més important d’Europa d’educació superior

EAIE 2019// Cartell

EAIE 2019// Cartell

Barcelona acollirà l’any vinent per primera vegada l’European Association for International Education (EAIE), la fira d’educació superior més important d’Europa. El sistema d’universitats i recerca de Catalunya agafarà el relleu durant la conferència anual de la fira que, enguany i en la seva 31a edició, se celebra a partir d’avui a Hèlsinki.
El secretari d’Universitats i Recerca, Francesc Xavier Grau, junt amb el secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Lluís Baulenas, encapçala la delegació catalana a la capital finlandesa que està formada per representants de les 12 universitats catalanes, de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) i del propi CIC.
En el marc de la participació a la fira EAIE 2019, es realitzaran diverses visites institucionals a la capital finlandesa. Concretament, Grau, acompanyat del secretari general del CIC, es reunirà amb representants del Ministeri d’Educació i Cultura per parlar d’internacionalització de l’educació superior, així com sobre recerca i innovació.  Altres reunions són les programades amb responsables del Consell Regional de Tampere per parlar d’estratègies d’innovació i educació superior i sobre l’Índex de Progrés Social (SPI) i amb la plataforma DEMOLA, impulsada per la Universitat de Tampere i l’empresa NOKIA.
D’altra banda, la delegació catalana també assistirà a la trobada amb la comunitat catalana a Hèlsinki, organitzada per la delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya als Països Nòrdics, Francesca Guardiola.
Fins divendres, el sistema d’educació i recerca català estarà present a EIAE 2019 gràcies a l’estand del CIC “Welcome to Study in Catalonia”, on els assistents poden trobar una completa informació de l’oferta de graus, màsters i doctorats. Precisament, serà l’últim dia de la fira que, durant l’acte de cloenda, Catalunya reculli de mans de la presidenta de l’EAIE, Sabine Pendl, el testimoni per organitzar l’any vinent la fira a Barcelona.
 

Dades d’internacionalització del sistema universitari català

El nombre d’estudiants estrangers a les universitats de Catalunya s’incrementa any rere any. Així, pel que fa al nombre d’alumnes amb nacionalitat estrangera matriculats en graus a universitats catalanes, el curs 2017-18 aquests eren 12.239 (un 7,1% del total) mentre que el curs 2014-15 eren 9.095 (un 5,4% del total).
Pel que fa als estudis de màster, l’evolució de població estrangera també va a l’alça.
Així, un total de 10.147 alumnes (37% del total) eren de nacionalitat estrangera el curs 2017-2018, per un total de 6.773 (31,9%) el curs 2014-15.
Switch to mobile version