Autor Economia
27 Setembre 2019 a 15:00

Les exportacions catalanes creixen un 8,0% interanual

Al juliol de 2019

Exportacions // Imatge de Barcelonacatalonia.cat

Exportacions // Imatge de Barcelonacatalonia.cat

Les exportacions creixen un 8,0% interanual a Catalunya al juliol de 2019. Per destinació econòmica, augmenten les exportacions de tots els béns: les de consum un 18,2%, les de capital un 11,3% i les d’intermedis un 1,2%. D’altra banda, el total d’importacions creix un 0,5% interanual per l’augment de les de béns intermedis (2,2%) i les de capital (0,7%), ja que les de béns de consum disminueixen (2,8%).

L’objectiu principal d’aquesta estadística és presentar els fluxos comercials de les exportacions (expedicions en el comerç intracomunitari) i importacions (introduccions) de béns entre Catalunya i l’estranger. Les taules disponibles recopilen informació de periodicitat anual i mensual a partir de gener del 1994, referides a les quatre demarcacions catalanes i per al conjunt d’Espanya.

La font administrativa d’informació amb la qual treballa l’Idescat per realitzar aquesta estadística és el fitxer territorial d’operacions del Departament de Duanes i Impostos Especials de l’Agència Estatal d’Administració Tributària. Es tracta d’un arxiu amb la informació més rellevant que es deriva de les dades del document únic administratiu (DUA) i les declaracions Intrastat.

Switch to mobile version