Autor Política
11 Setembre 2019 a 15:00

Missatge institucional amb motiu de l’Onze Setembre

El President va reivindicar el dret d’autodeterminació

Missatge Quim Torra Onze Setembre// Foto: Jordi Bedmar

Missatge Quim Torra Onze Setembre// Foto: Jordi Bedmar

El president de la Generalitat, Quim Torra, va reivindicar ahir al vespre que “cada dret que ens sigui negat, caldrà que el tornem a exercir”, perquè “volem ser ciutadans per voluntat, per adhesió a un projecte de país que ens satisfaci”. En el missatge institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, el cap de l’Executiu ha refermat que “hi ha una sola manera” de resoldre la voluntat dels pobles de formar part o no d’un estat i “és exercint el dret d’autodeterminació, un dret que pertany únicament i exclusivament als pobles. I tenen tot el dret d’exercir-lo”.
 
En el decurs del missatge, realitzat a la Sala dels Diputats del Palau de la Generalitat, Quim Torra va afirmar que “Catalunya serà allò que vulguin els catalans” , perquè “som al segle XXI, per més que alguns s’entestin a tornar al XIX o fins i tot al XVIII, i totes les lluites democràtiques i pacífiques han de poder reeixir si tenen el suport de la majoria dels ciutadans”, ha defensat.
Amb motiu de la celebració de la Diada, el president va fer una crida “a sortir sense por a les places i carrers a proclamar el nostre compromís innegociable i complet amb la democràcia, els drets socials, civils i polítics, i amb la bandera de la llibertat sempre i a tot arreu”I va animar tothom a viure aquesta commemoració sabent que, “si encara no som lliures, és perquè encara no hem acabat el camí”.
Quim Torra va assegurar que amb l’Onze de Setembre “no commemorem cap derrota, perquè no hem estat pas vençuts”, i va demanar que el celebrem amb “la vitalitat i el tremp d’un poble que no es deixa doblegar i que mira endavant sense por”. Un futur, va dir el cap de Govern, que “hem d’encarar amb determinació i coratge, amb intel·ligència i caràcter, amb generositat i unitat, amb iniciativa i convicció, amb serenitat i ambició, amb tota l’ambició col·lectiva del món”.
 
“La democràcia, avui al nostre país sota un setge llarg i penós, és i serà sempre la resposta dels catalans. I és la resposta que exigim a tothom”, va declarar el President.
Switch to mobile version