Agents rurals mitja veda//Foto: DARP

Comença la temporada de mitja veda a Catalunya

S’inicia avui a Lleida i el 19 d’agost a la resta del territori català

Agents rurals mitja veda//Foto: DARP
Agents rurals mitja veda//Foto: DARP
En concret, la mitja veda de caça es desenvoluparà entre el 15 d’agost i l’11 de setembre a la demarcació de Lleida, on seran hàbils tots els dijous, dissabtes, diumenges i festius. A Girona, la temporada començarà el 19 d’agost, a diferència d’anys anteriors en què començava abans. Durarà fins al 9 de setembre i es podrà caçar dijous, dissabtes, diumenges, i en aquest cas, festius no locals. A la demarcacions de Barcelona i Catalunya central seran hàbils el 19, 26 i 29 d’agost i 2 de setembre. Mentre que a Tarragona i Terres de l’Ebre, es podrà caçar el 19 i 26 d’agost i el 2 i 9 de setembre.
Consells de  seguretat  per a la pràctica l’activitat cinegetica. 
·                     El caçador haurà de descarregar sempre l’arma quan s’aproximi o se li aproximin altres persones,  quan finalitzi la cacera o quan sigui requerit pels agents de l’autoritat. En aquest sentit, sempre que sigui requerit pels agents de l’autoritat, haurà de deixar l’arma a terra o en el lloc que se l’indiqui, i apartar-se a un mínim de 5 metres.
·                     Només es dispararà quan hi hagi contacte visual, s’hagi identificat a la peça amb total claredat i no hi hagi possibilitat de confusió.
·                     No apuntar amb l’arma a qualsevol persona, cosa o objecte que no sigui la peça de caça,.
·                     És obligatori portar a sobre la documentació necessària per l’exercici de la caça, inclosa la dels gossos de caça que participin en l’activitat realitzada:
o Permís d’armes.
o Assegurança de responsabilitat civil.
o Llicència de caça.
o Permís nominal que l’autoritza a caça a l’APC
Durant  vacances d’estiu s’incrementa de forma considerable el nombre d’usuaris del medi natural  aprofitant el seu temps lliure i el bon temps per realitzar activitats de lleure a la natura. Cal extremar el respecte a les zones de seguretat establertes per  la normativa, especialment prop de  masies o nuclis de població.
La caça en el període de mitja veda només es pot practicar en terrenys cinegètics de règim especial que ho tinguin aprovat  en el seu pla tècnic de gestió cinegètica. D’acord amb la legislació cinegètica, l’horari va d’una hora abans de la sortida del sol fins una hora després de la posta.
Les espècies objecte d’aquest aprofitament cinegètic són, principalment, guatlles, tórtores, tudons, coloms, garses, estornells, gavines rialleres, gavians de potes grogues i guineus.
Excepcionalment, poden autoritzar-se controls puntuals d’altres poblacions com ara conill o senglar ateses les pèrdues generades en algunes explotacions rurals.
A part, la temporada de caça major (bàsicament porc senglar, mufló i daina) començarà el 2 setembre i la de caça menor (per conills, perdius i guineus) el dia 14 d’octubre.
Agència Catalana Aigua Ajuts Proteccio Avingudes// Foto:ACA

L’Agència Catalana de l’Aigua destina 2 milions d’euros a ajuts

Per subvencionar 26 actuacions

Agència Catalana Aigua Ajuts Proteccio Avingudes// Foto:ACA
Agència Catalana Aigua Ajuts Proteccio Avingudes// Foto:ACA
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha fet pública la resolució de concessió d’una línia d’ajuts destinada a l’execució d’actuacions de protecció davant d’avingudes que beneficiïn una zona urbana. En total s’atorgaran 26 ajuts amb un pressupost total de 2 milions d’euros.
Es subvencionen així actuacions de protecció enfront d’avingudes executades entre 2017 i 2019 que beneficiin àmbits urbans de les conques internes de Catalunya i tinguin per objecte reduir el risc de danys per inundacions d’origen fluvial, que són aquells que es deriven del desbordament de les lleres. Entre les mesures subvenciones hi ha treballs d’endegament, habilitació de talussos i esculleres, ampliacions de la secció de la llera, entre d’altres.
El finançament aportat per l’ACA oscil·la entre un  60% i 80% del cost total de l’actuació, en funció de la població censada de l’ens beneficiari, amb un màxim de 400.000 euros per sol·licitud i municipi.
Pescador tempestes// instagram 2018.08.15

Pescador de tempestes (@joancas77)

Segueix-nos a instagram (@informa.cat) i etiqueta les teves fotos amb el hashtag #informacat.

La teva foto podrà ser una de les publicades en els nostres mitjans:

Terrassa informa

Sabadell informa

Rubí informa

Sant Cugat informa

Granollers informa

Manresa informa

Mataró informa

Osona informa

Cerdanyola informa

L’equip de redacció escollirà cada dia una per a la seva publicació

juan juncosa AMIC//Foto: Juan Juncosa

100 programes

juan juncosa AMIC//Foto: Juan Juncosa
juan juncosa AMIC//Foto: Juan Juncosa

El món de vegades et porta casualitats així sense més. Fa un parell de setmanes no vaig poder fer el meu programa de forma habitual. Això va implicar la causalitat que l’últim programa de la temporada dia 18 sigui casualment el número 100. Justament a més el cap de setmana serà Sant Joan. Com se sol dir “Blanc i en ampolla” caldrà celebrar-ho. Les casualitats existeixen tant per a bé com per a mal. Les bones cal aprofitar-les i gaudir-les així com evidentment les males superar-les i passar-les el més aviat possible. Vull donar les gràcies als meus lectors i als meus oients perquè ja són uns quants anys escrivint articles i comentant-los a la ràdio. Els comentaris, preguntes i agraïments que m’envieu em donen energia per continuar donen valor a allò que faig. Sempre dic que sense vosaltres això no tindria sentit. Actualment puc considerar un èxit el que faig gràcies a vosaltres. Els meus textos arriben a vosaltres entre set i vuit mitjans de comunicació cada setmana, feu prop de quaranta mil visites al mes en el meu blog www.juanjuncosa.com per tot això, per tots vosaltres, per tots els mitjans que creuen en mi i em donen suport i per tot el positiu que hagi d’arribar, alço la meva copa i us dedico un brindis a tots. “Per molt més temps junts, per molt més temps compartit”. Avui m’acomiadaré aquí amb la frase que acomiadament el programa de ràdio. “Espero que allò que us comunico sigui útil” De 11 a 12 els dilluns a www.alpicatradio.com comentem l’article.

atalunya Virtuoso Travel Week// Foto: ACT

Catalunya participa a la Virtuoso Travel Week a Las Vegas

De l’11 al 17 d’agost

atalunya Virtuoso Travel Week// Foto: ACT
Catalunya Virtuoso Travel Week// Foto: ACT
La Conselleria d’Empresa i Coneixement, a través de l’Agència Catalana participa a la Virtuoso Travel Week d’enguany. Es tracta de la convenció anual de Virtuoso, la xarxa líder en la indústria de viatges de luxe a nivell mundial, que té lloc de l’11 al 17 d’agost a Las Vegas (Estats Units) i a la qual assisteixen més de 5.000 participants entre agents de viatge i proveïdors.
La participació de l’ACT s’inicià el passat diumenge 12 d’agost en el dinar de networking durant l’apertura del congrés, on Patrick Torrent, director executiu de l’Agència Catalana de Turisme, va assistir en representació de la destinació turística catalana.
Ahir va ser el torn de la Media Networking Session, on Catalunya va ser una de les úniques cinc destinacions convidades a participar-hi, juntament amb Abu Dhabi, Los Cabos (México), Suïssa, Austràlia. Durant aquesta trobada, l’ACT va tenir l’oportunitat d’entrevistar-se individualment amb 30 mitjans de comunicació internacionals com el Wall Street Journal, el US News & World ReportForbes, o Condé Nast Traveler, entre d’altres, per presentar-los les novetats del 2019.
A més, l’Agència Catalana de Turisme participa també a les jornades de formació i a les reunions de treball que tindran lloc fins el 16 d’agost. En total, l’Agència Catalana de Turisme mantindrà prop de 400 trobades amb agents de viatge als quals els presentarà l’oferta turística catalana adreçada a clients de sector del luxe i premium.
Virtuoso és una xarxa formada per 17.500 agents de viatge d’elit associats a 390 agències, de 45 països diferents (especialment als Estats Units i Canadà). Les agències de viatges membres de Virtuoso generen anualment un volum de negoci de 21.200 milions de dòlars, i la xarxa disposa d’una base de dades de més de 1,5 milions de viatgers amb alt poder adquisitiu. És a més membre de la World Travel & Tourism Council, i revistes reconegudes com Travel and LeisureConde Nast Travel i el National Geographic Traveler han definit als agents de Virtuoso com “The Best in the Business” (els millors de la indústria).
Caragolines amb vinagreta// Foto: Ell-somriu

Caragolines amb vinagreta

Caragolines amb vinagreta// Foto: Ell-somriu
Caragolines amb vinagreta// Foto: Ell-somriu
Ingredients:
  • Caragolines
  • Herbes aromàtiques
  • Sal
  • uns grans - Pebre
  • Aigua
  • Vinagreta: - Oli, vinagre, sal i pebre
Preparació:

Netegeu les caragolines en unes quantes aigües.
Bulliu-les amb aigua, herbes aromàtiques, sal i pebre en gra.
Escorreu-les i serviu-les acompanyades de vinagreta.

Per fer la vinagreta:
Barregeu de 4 a 5 parts d’oli per una de vinagre fins a aconseguir una emulsió.
Salpebreu-ho.

Variacions:
Es poden acompanyar de romesco, allioli o vinagreta de tomàquet.
Es poden afegir herbes aromàtiques a la vinagreta.

Categoria: Bolets i cargols.
Font: Corpus Culinari Català
enoturisme

Els turistes estrangers incrementen un 13,6% la despesa total realitzada

A Catalunya al juny del 2018

enoturisme
Enoturisme a Catalunya // Imatge del web http://www.turismepriorat.org/

La despesa total realitzada pels turistes residents a l’estranger amb destinació principal a Catalunya se situa en 2.402 milions d’euros al juny del 2018, xifra que suposa un increment del 13,6% respecte el mateix període de l’any anterior.

Per país de residència habitual destaquen Estats Units i Regne Unit amb una despesa total de 360 i 250 milions d’euros (increment interanual del 32,3% i 9,8%, respectivament) i França amb una despesa de 177 milions d’euros (decrement interanual de l’1,2%).

La despesa mitjana diària per persona és de 198 euros, dada que suposa un increment interanual del 4,6%. Les partides de despesa principals corresponen al transport internacional (685 milions d’euros) i a la d’activitats (478 milions d’euros).

L’estadística Despesa del turisme estranger (TURDEST) a Catalunya ofereix informació mensual i anual de la despesa, la despesa mitjana per persona i la despesa mitjana diària per persona, dels turistes residents a l’estranger que tenen Catalunya com a destinació principal del viatge.

La consulta interactiva d’aquesta estadística permet creuar les següents variables principals: país de residència habitual, motiu del viatge, allotjament principal, tipus de despesa, organització i durada del viatge i per vies d’accés. També ofereix la variació interanual de cada variable. El període de referència de les dades és el mes que s’acaba el viatge, amb independència de la durada.

L’Idescat realitza una explotació mensual de l’Estadística de moviments turístics en frontera i Enquesta de despesa turística de l’INE i amplia els resultats de la despesa per a Catalunya.

Ametlla de Mar// instagram 2018.08.14

Paula i el mar (Ametlla de Mar);(@soniasanchezs)


Segueix-nos a instagram (@informa.cat) i etiqueta les teves fotos amb el hashtag #informacat.

La teva foto podrà ser una de les publicades en els nostres mitjans:

Terrassa informa

Sabadell informa

Rubí informa

Sant Cugat informa

Granollers informa

Manresa informa

Mataró informa

Osona informa

Cerdanyola informa

L’equip de redacció escollirà cada dia una per a la seva publicació

Switch to desktop version