Autor El temps
28 Juliol 2014 a 11:00

Protecció Civil demana prudència davant les pluges intenses previstes

0 Flares 0 Flares ×

A partir del migdia

temps

Foto: Paquita Vallbé

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha emès una Prealerta del Pla INUNCAT per les pluges que s’esperen demà a partir del migdia d’acord amb la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), i les afectacions que se’n poden derivar.

Les previsions indiquen la possibilitat de pluges intenses acompanyades de tempesta i localment amb calamarsa que poden afectar la meitat nord del país tot superant els 20l/m2.

A  partir del migdia les comarques on podrà ploure amb intensitat a partir del migdia seran: Val d’Aran, Alta Ribagorça, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alt Urgell, Cerdanya, Solsonès, Berguedà, Ripollès, Bages, Osona, Garrotxa, Alt Empordà, Baix Empordà, Selva, Pla de l’Estany, Gironès, Vallès Oriental i Maresme.

A partir de les 20h l’afectació es desplaçarà cap a la meitat est i part del litoral català probablement fins dimarts al matí, amb tempestes acompanyades  de calamarsa i vent ratxejat i fort.

Les comarques afectades en aquest període són, bàsicament, les del litoral i prelitoral nord i central fins el Tarragonès: Alt Empordà, Baix Empordà, Pla de l’Estany, Gironès, Garrotxa, Selva, Ripollès, Berguedà, Bages, Osona, Vallès Oriental, Vallès Occidental, Maresme, Barcelonès, Baix Llobregat, Anoia, Alt Penedès, Garraf, Alt Camp, Baix Penedès i Tarragonès.

Protecció Civil recomana seguir l’evolució meteorològica, seguir les indicacions del SCT i moderar les velocitats amb la pluja intensa. Així mateix recomana allunyar-se de rieres, rius, punts subterranis i zones inundables allà on plogui amb intensitat i, especialment, en els llocs costaners o propers a la costa que reben molta afluència de gent per aquestes dates, evitar deixar vehicles en rieres i zones inundables, poden ser enduts per una crescuda sobtada del cabal, posant en perill la integritat de les persones i dels béns.

Switch to mobile version
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×