Autor El temps
16 Setembre 2014 a 16:30

Protecció Civil activarà l’Alerta del Pla INUNCAT

0 Flares 0 Flares ×

Previsió de pluges intenses al Pirineu i Prepirineu de Lleida

Previsió del perill meteorològic a Catalunya aquesta tarda

Previsió del perill meteorològic a Catalunya aquesta tarda // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

Degut a la previsió meteorològica del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de pluges intenses sobretot al Pirineu i Prepirineu de Lleida a partir d’aquest vespre, Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’Alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT.

A les comarques de l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, la Noguera i alguns punts del Segrià i de la Terra Alta es registraran les pluges més intenses. Durant aquesta nit i la matinada de demà s’estendran les pluges a tot el territori català però perdran intensitat i, per tant, no s’espera que provoquin incidències greus. Es recomana, però, estar atents a l’evolució de les tempestes i la possible afectació de forma molt local a punts del litoral i del terç sud.

Aquests xàfecs podran anar acompanyats localment de tempesta, calamarsa i/o pedra. Demà dimecres les pluges es mantindran al terç nord est català i perdran intensitat.

Recomanacions de Protecció Civil de la Generalitat

Protecció Civil de la Generalitat recomana revisar que els embornals i desguassos de pluja estiguin nets de fullaraca i terra per evitar així possibles acumulacions d’aigua.

Tanmateix, es recomana també no estacionar aquesta nit els vehicles a les rieres ni a prop de zones inundables, i tenir també en compte que el vehicle pot ésser arrossegat amb poca alçada d’aigua.

Cal evitar també desplaçaments a les zones afectades per les fortes pluges i tenir en compte els consells del Servei Català de Trànsit (SCT) per a la conducció en situació de pluja.

Per a més Consells de Protecció Civil de la Generalitat per pluges: www.gencat.cat/interior/inundacions

I per a més informació: http://www.meteo.cat/servmet/smp/index.html

Switch to mobile version
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×