Autor Articles i estudis
29 juny 2016 a 09:00

Altes expectatives per el turisme d’estiu a Catalunya

0 Flares 0 Flares ×

Campanya // Imatge del web Catalunya es casa teva

Ja ha arribat l’estació més esperada de l’any per al sector turístic, l’estiu. I després de les xifres que va deixar el turisme a Catalunya l’any passat, s’espera amb confiança que aquest any sigui encara millor. Així mateix, les previsions de cara als mesos que venen, que són els més forts de l’any, s’espera que l’ocupació sigui molt millor que l’estiu de l’any passat. Els hotels, els apartaments de lloguer i els càmpings, sobretot de la zona de la Costa Daurada, arriben a la plena ocupació.

Segons les dades, Catalunya té un gran potencial com a destí turístic en altres països fora d’Espanya. Són molt importants Gran Bretanya, Irlanda, Bèlgica i França, que reserven amb prou antelació en hotels de la comunitat.

Així mateix, quant als apartaments localitzats en la Costa Daurada, la Associació d’Apartaments Turístics, va dir que “es preveu que la temporada alta (mitjans de juny a primers de setembre) vagi bé i els llocs de treball siguin lleugerament superiors als del 2015″. Així, es preveu que al mes de juliol l’ocupació sigui al voltant d’ un 75- 80%,i a l’agost entre el 90-95%. L’any passat el percentatge va ser del 70% i d’un 89%, respectivament.

Turisme de Catalunya en l’àmbit europeu

Catalunya i, sobretot, Barcelona és una de les ciutats en l’àmbit turístic més importants d’Europa, però també en l’àmbit mundial. Cal destacar un segment molt important per a la ciutat, el turisme LGBT. Barcelona es col·loca en segon lloc, a Europa, com destí preferit d’aquest segment.

A més a més, la ciutat està prepara per a l’arribada d’aquests turistes amb hotels exclusius del moviment LGBT, així com altres serveis: restaurants, espectacles o pubs.

Cal destacar que l’ altra ciutat d’Europa important  d’aquest moviment, es Londres. Molts espanyols que volen fer turisme LGBT viatgen i busquen hotels en Londres des d’Expedia perquè els sigui més econòmic. Londres rep turistes d’aquest segment durant tot l’any, no importa si és temporada alta o baixa, sempre s’en troben procedents de qualsevol lloc del món. Ara el 26 de juny es celebra el “Gran Festival de l’orgull gay” a la capital del Regne Unit, una desfilada plena d’espectacle i color, amb concerts i tot el que sigui referent a la comunitat LGBT.

Switch to mobile version
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×