Autor Natació
24 Juliol 2016 a 14:00

La Mireia, esperança espanyola a Rio

Els jocs olímpics de Rio de Janeiro estan a la volta de la cantonada i les expectatives són moltes en tots els conjunts que representaran els països participants. Amb encara alguns dubtes, com per exemple la de la participació de la selecció russa i unes quantes qüestions sobre la salut dels esportistes a causa del virus Zika, aquests joc donaran aviat molt que parlar. Les potències dels EUA i la Xina són les favorita per fer-se amb la majoria de les medalles en joc, tot i que hi haurà segurament espai per a unes quantes sorpreses. Pel que fa la delegació espanyola, hi ha uns quants atletes que podrien donar la sorpresa, i entre aquests destaca la nedadora catalana Mireia Belmonte. Aficionada a la natació des de petita, quan va començar a recórrer a aquest esport per alleujar els seus problemes d’esquena, la Belmonte porta anys arrasant en les competicions oficials, tant en piscina de 25 com en piscines de 50 metres.

Originària de Badalona, ​​Mireia sol entrenar-se en Sabadell, localitat de l’interior de Barcelona amb un gran vincle amb la natació i el waterpolo. Les de Rio seran les terceres Olimpíades per a la Belmonte, que ja va participar en l’edició 2008 de Pequín, quan tenia només 17 anys, i en les de Londres, quan va aconseguir dues medalles de plata històriques per a Espanya. Ara, amb 25 anys, la seva maduresa ha arribat al més alt, i és per això que és una de las atletes que mes opcions té d’otorgar una medalla a la delegació espanyola,juntament amb Garbiñe Muguruza, tennista de 22 anys.

Mireia Belmonte-1La seva especialitat, en la qual farà tots els esforços per sortir campiona olímpica, són els 200 metres papallona, ​​categoria en la qual va aconseguir l’or en els campionats europeus de Berlín i en els campionats en piscina curta de Doha, Qatar, tots dos el 2014. Una altra categoria en la qual la Belmonte destaca són els 1500 metres lliures, on la resistència compta molt més que la potència i la rapidesa, és a dir que requereixen una solidesa no només física sinó també mental. Als recents campionats europeus que es van disputar a Londres aquest any, Mireia va aconseguir un bronze en els 400 metres lliures, cosa que intentarà també a Rio, i dos segons llocs en el relleu 4×200 lliure i en els 1500 lliures, cosa que fa ser optimistes de cara als Jocs olímpics. La cita de Rio és molt important per a la Belmonte, que encara no ha aconseguit cap or individual en una competició com les olimpíades o els mundials. Els seus únics or han arribat a competicions en piscina curta, on el viratge és clau. Tot Espanya està amb ella per a la gran cita de Rio, on la noia de Badalona haurà de demostrar haver finalment arribat al més alt. L’or olímpic és l’escenificació de l’èxit, i Mireia ho vol conquerir per certificar el seu auge.

Switch to mobile version