Autor Natació
12 Setembre 2016 a 17:00

Sarai Gascón plata en 200 m estils

1 Flares 1 Flares ×

En els Jocs Paralímpics de Rio

sarai gascon

Sarai Gascón va completar una final extraordinària en una prova que va resultar apassionant. Després de finalitzar segona la posta de papallona amb 33.11, la terrassenca va saber patir en el seu pitjor estil, l’esquena, que va situar-la sisena a l’equador de la prova (1.15.41). En els segons 100 metres, la nedadora local va signar una remuntada espectacular. En la posta de braça, va avançar dues places i va col·locar-se quarta (2.00.51), progressió que va continuar en els 50 metres crol finals, on només la resistència de Ping Lin va privar-la del títol. La xinesa va imposar-se amb 2.35.64, mentre que Gascón va aturar el crono en 2.35.84, nou rècord d’Espanya de la distància. La britànica Amy Marren va obtenir el bronze amb 2.36.26.

La terrassenca va valorar molt positivament l’èxit assolit. “Estic molt contenta perquè a Londres vaig ser sisena en aquesta prova. M’he quedat a només dues dècimes de l’or, cosa que sempre fa una mica de ràbia. No obstant, he donat tot el que he pogut i he fet marca personal. No puc demanar més”, afirma. La nedadora egarenca va assegurar que la cursa va ser “molt igualada”. “En els 200 m estils, la meva debilitat és el parcial d’esquena, en el qual sempre em quedo enrere. Després, en el tram de braça, remunto una mica i en el crol, dono tot el que em queda”.

Gascón va dedicar la medalla a la seva família, especialment als seus pares, que han viatjat a Rio de Janeiro per animar-la, a la seva parella, el també nedador José Antonio Marí i “a tothom qui m’estima i em dóna suport”.

La nedadora local disposarà avui mateix d’una segona oportunitat per pujar al podi, atès que prendrà part en els 100 m lliures S9. Gascón nedarà la primera sèrie, programada per a les 16.08*. La final tindrà lloc a les 0.10 hora catalana.

Switch to mobile version
1 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 1 Flares ×