Autor Societat
18 juny 2017 a 18:00

La directora del SCT demana més percepció del risc als motoristes

0 Flares 0 Flares ×

Fins avui, han perdut la vida 20 motoristes

La directora del Servei Català de Trànsit, Eugenia Doménech, va assistir ahir al matí a una nova sessió del programa formatiu Formació 3.0, a la BV-5301 al Montseny, per conèixer de primera mà les impressions del col·lectiu motorista a peu de carretera.
La trobada es va produïr en un context de repunt de la sinistralitat mortal d’aquests vehicles de dues rodes a les carreteres catalanes, atès que enguany ja han perdut la vida 20 motoristes, si tenim en compte el d’aquest matí a Badalona, 10 més que en el mateix període de l’any passat. La responsable del Servei Català de Trànsit ha mostrat preocupació per aquesta evolució negativa de la sinistralitat dels motoristes que, tot i que els ferits greus han disminuït un 11,3%, s’ha produït aquest augment significatiu dels motoristes morts.
En aquest sentit Doménech ha demanat “més percepció del risc i consciència de la seva fragilitat als motoristes i a la resta d’usuaris respecte i col·laboració per reduir les víctimes d’aquest col·lectiu”. La directora ha apel·lat a la responsabilitat compartida i a la necessitat d’una convivència respectuosa a la xarxa viària. “Cal tenir molt present que qualsevol petit error pot tenir unes conseqüències fatídiques per a aquests col·lectius vulnerables”, ha afegit.
La cap del Servei Català de Trànsit també ha remarcat que “conèixer les opinions i percepcions dels motoristes i les seves propostes ens pot ajudar i per això he volgut venir avui a la sessió del Montseny i també aquesta mateixa setmana hem reunit el sector i experts amb el Grup de Treball de Motocicletes i amb la Càtedra de Seguretat Viària de Motoristes”.
 
El programa Formació 3.0, impulsat pel Servei Català de Trànsit i Anesdor, l’Associació nacional d’empreses del sector de dues rodes, aquest 2017 es reedita per tercer any consecutiu i la sessió d’ahr al Montseny és la cinquena de les onze previstes per enguany entre els mesos d’abril i setembre a carreteres de les quatre demarcacions. La directora Doménech també ha destacat que “aquesta formació arriba on són els motoristes a peu de carretera, perquè puguin millorar la seva conducció, ensenyant-los tècniques de maneig segures i oferint-los consells per millorar la seva actitud a l’hora de conduir”. Els Mossos d’Esquadra també participen en aquestes sessions tant pel que fa al desenvolupament de l’activitat formativa com per a la localització de l’espai adequat, atès que les carreteres on es fa aquesta formació tenen una alta concentració de motoristes durant el cap de setmana.
Convé destacar que avui diumenge  hi ha hagut una altra sessió del programa a la T-334 a Bot a la demarcació de Tarragona. Els motoristes que volen realitzar aquesta activitat formativa, que és de caràcter gratuït,  fan un recorregut amb la seva motocicleta d’uns quinze minuts, acompanyats i enregistrats pels instructors de la formació. Finalitzats els recorreguts, es visualitzen les imatges i es comenten els detalls que puguin millorar la conducció del motorista participant per tal de garantir al màxim la seva seguretat. Quan s’acaba l’activitat, l’interessat rep la gravació i un full amb deu punts sobre l’estat tècnic de la motocicleta.
Amb el Formació 3.0 es pretén identificar i corregir els errors dels motoristes en situacions reals per millorar la seva tècnica amb l’assessorament de conductors especialitzats i té la finalitat d’augmentar la seguretat viària dels conductors d’aquests vehicles de dues rodes en els seus desplaçaments habituals. En les dues edicions anteriors de la formació han participat prop de 700 motoristes.
Switch to mobile version
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×