Autor Bàsquet
4 Agost 2015 a 14:00

L’egarenc Ivan Peralvarez s’emporta l’or en bàsquet amb la selecció espanyola als Jocs Mundials Special Olympics

La selecció espanyola debàsquet als Specials Olympics // Imatge cedida per Specials Olympics Catalunya

La selecció espanyola debàsquet als Specials Olympics // Imatge cedida per Specials Olympics Catalunya

17 esportistes catalans amb discapacitat intel·lectual tornen de Los Angeles amb una medalla d’or en bàsquet unificat i una magnífica quarta posició en handbol.

L’equip de bàsquet, que estava format per jugadors de Special Olympics Catalunya i de Special Olympics Madrid es va endur l’or després de guanyar per 34 a 26 a la selecció amfitriona, els EUA, en una final molt igualada. El bàsquet unificat és una disciplina on els equips estan formats amb esportistes amb i sense discapacitat.

Els jugadors que es van endur la medalla d’or són per part catalana: Sergio Igual, Samuel Redó de Barcelona i Ivan Peralvarez de Terrassa, Pepe Benede i Oscar Gonzalez, aquest dos últims com a jugadors unificats. Per part de Special Olympics Madrid: José Fontan, Óscar González, Jorge Gordo, Rubén Martín, Rafel Rielo, Alberto Moraleda i Miguel Narvarte. Tots ells entrenats pel català, José Miguel Esteller, i el madrileny, José Ángel Alonso.

L’equip de handbol, format totalment per jugadors catalans, va aconseguir una meritòria quarta plaça en un grup amb un alt nivell. En l’últim partit, el combinat estatal va lluitar fins l’últim instant, però no van poder guanyar a Grècia, que finalment es va endur el bronze.

L’equip entrenat per la Marga Frade estava format per: Albert Roca, Raimon Aldabó i Fernando Garcia de Tarragona, Jonathan Ribas, Salvador Ribas, Arnau López, Alfonso García, Óscar Rovira i Eduardo Muñoz de Barcelona, Raimon Cera de Rubí, Francesc Llibre de Sabadell i Adrià Navarro de Cardedeu.

La delegació espanyola formada per 77 esportistes es va endur un total de 26 medalles, 7 ors, 8 plates i 11 bronzes.

A més de la competició, els atletes han pogut gaudir d’una experiència com pot ser estar presents a l’acte inaugural amb la presència de la Michelle Obama o amb l’actuació d’Avril Lavigne, conèixer tots els racons de la ciutat de Los Ángeles, la festa de l’esportista, intercanviar i viure experiències amb molts companys d’arreu del món entre d’altres.

Els Jocs Mundials Special Olympics es van clausurar diumenge amb una gran festa al Coliseum de Los Ángeles. Aquest esdeveniment esportiu és el més important per als esportistes amb discapacitat intel·lectual que té lloc cada dos anys. Els propers, que seran d’hivern, es celebraran a Àustria en el 2017. Special Olympics és un moviment global que busca una major integració de les persones amb discapacitat intel·lectual dins la societat.

Switch to mobile version